­ PATLICAN ÇULLAMASI | Kültür Portalı

Patlıcan Çullaması - Amasya

Patlıcan Çullaması Malzemeleri Nelerdir? (4 Kişilik)

  • 6 adet iri boy çekirdeksiz patlıcan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 orta boy soğan
  • Kara biber, kırmızı biber, tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 1 adet iri boy dolma biber
  • 2 diş sarımsak

Patlıcan Çullaması Nasıl Yapılır?

Patlıcanlar, dolma biberler ve domatesler ateşte közlenir. Kabukları soyularak ince olarak doğranır. Yarım ay şeklinde kesilen soğanlar, maydanoz ve sarımsak ince ince doğranarak tüm malzemeler karıştırılır. Servis yapılır.

Kaynak: Amasya Valiliği Amasya, Mutfağı Kitabı 

Görüntülenme Sayısı : 4525    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi