­ AMASYA MUMBAR - İŞKEMBE | Kültür Portalı

AMASYA MUMBAR - İŞKEMBE - Amasya

Malzemeler:

• 2 su bardağı bulgur

• 1 demet maydanoz

• 1 yemek kaşığı salça

• 1 tatlı kaşığı kara biber

• 1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile)

• 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Mumbarların içi temizlenir iç kısmı dışa çevrilerek yukarıda belirtilen malzemelerle hazırlanmış iç ile doldurulur. Başka bir kapta el ayası büyüklüğünde kesilmiş yıkanmış işkembeler bir saat kadar kaynatılarak doldurulan ilk mumbar kazanına ilave edilir. İyice pişinceye kadar 1-2 saat beklenir mumbarve işkembeler piştikten sonra mumbarlar ve işkembeler 2-3 santim boyunda kesilerek karışık olarak servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 944    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 11 Haziran 2018 Pazartesi