­ MUMBAR İŞKEMBE | Kültür Portalı

Mumbar İşkembe - Amasya

Mumbar İşkembe Malzemeleri Nelerdir? 

• 2 su bardağı bulgur

• 1 demet maydanoz

• 1 yemek kaşığı salça

• 1 tatlı kaşığı kara biber

• 1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile)

• 1 tatlı kaşığı tuz

Mumbar İşkembe Nasıl Yapılır?

Mumbarların içi temizlenir iç kısmı dışa çevrilerek yukarıda belirtilen malzemelerle hazırlanmış iç ile doldurulur. Başka bir kapta el ayası büyüklüğünde kesilmiş yıkanmış işkembeler bir saat kadar kaynatılarak doldurulan ilk mumbar kazanına ilave edilir. İyice pişinceye kadar 1-2 saat beklenir mumbarve işkembeler piştikten sonra mumbarlar ve işkembeler 2-3 santim boyunda kesilerek karışık olarak servis yapılır.

Kaynak : Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1890    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi