­ ERİŞTELİ PİLAV | Kültür Portalı

Erişteli Pilav - Amasya

 Erişteli Pilav Malzemeleri Nelerdir?  

• 500 g un

• Tuz

• 2 su bardağı su

• 2 su bardağı pirinç

• 250 g tereyağı

Erişteli Pilav Nasıl Yapılır?

Un, su, tuz karıştırılarak yumuşak hamur hazırlanır. Yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. 3 mm kalınlığında açılır 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şeritler tekrar 2 mm ince ince kesilir. Kurumaya bırakılır. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır.) Diğer tarafta 2 saat önce tuzlu ılık suda ıslatılmış pirinç süzgeçle el değmeden hoplatılarak yıkanır. Tereyağı eritilir kaynamış 3 su bardağı su ilave edilir. Tuzu atılır yıkanmış pirinç ve erişte ilave edilerek pilav pişirilir. NOT: Uzun süre tok tutma özelliği taşıdığından özelikle ramazanda sahurda yenilir.

Görüntülenme Sayısı : 904    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 10 Ocak 2020 Cuma