­ AMASYA ERİŞTELİ PİLAVI | Kültür Portalı

Amasya Erişteli Pilavı - Amasya

• 500 gr. un • Tuz • 2 su bardağı su • 2 su bardağı pirinç • 250 gr. tereyağı Eriştenin yapılışı (Un, su, tuz karıştırılarak yumuşak hamur hazırlanır. Yumruk büyüklüğünde bezeler yapılır. 3 mm. kalınlığında açılır 3 cm genişliğinde şeritler halinde kesilir. Şeritler tekrar 2 mm ince ince kesilir. Kurumaya bırakılır. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır.) Diğer tarafta 2 saat önce tuzlu ılık suda ıslatılmış pirinç süzgeçle el değmeden hoplatılarak yıkanır. Tereyağı eritilir kaynamış 3 su bardağı su ilave edilir. Tuzu atılır yıkanmış pirinç ve erişte ilave edilerek pilav pişirilir. NOT: Uzun süre tok tutma özelliği taşıdığından özelikle ramazanda sahurda yenilir.
Pilavlar-Makarnalar
Görüntülenme Sayısı : 633    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 09 Ekim 2017 Pazartesi