­ NEKROPOLİS SARIÇ | Kültür Portalı

Nekropolis Sarıç - Adana

Harita No 1/25.000 Elbistan
Mah. Köy - Mevkii Beypınarı Köyü Sarıç Mevki
Adres Beypınarı Köyü Sarıç Mevki Saimbeyli/ADANA
Pafta l36d3
Diğer Özellikler
Genel Tanım İlçeye yaklaşık mesafesi 30 km ilçenin kuzeydoğusunda yer alan Beypınarı Köyünde Erikli boğazı ve Sarıç mevkilerinde incelemelerde bulunulmuştur.Erikli boğazında 3 adet açılmış mezar ile alanın tepe noktasında 1 adet tahrip edilmiş yığma mezar tespit edilmiştir.Sarıç olarak adlandırılan kısımda ise 5 adet açılmış mezar ki bunlar yığma mezardır.Alanda ayrıca 2 adet kuyu tespit edilmiştir.Bu kuyular günümüze de işlevini devam ettirmektedir.Kayalık alanda kayaları oyulmuş ahşap yuvaları ve olasılıkla üstü yine ahşapla kapatılmış bir kaya mekanı tespit edilmiştir.Yüzeyden toplanan seramikler Roma ve Bizans Dönemi özellikleri yansıtır.
Tescil Kararı 668
Önerilen Koruma
Görüntülenme Sayısı : 358    Eklenme Tarihi : 12 Mart 2015 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 12 Mart 2015 Perşembe