­ MEYDAN HAMAMI | Kültür Portalı

Meydan Hamamı - Trabzon

Trabzon kent merkezindeki tarihi hamamlardan biri Suluhan İş Merkezi'nin güneyindeki Meydan Hamamı'dır. Suluhan, adı üzerinde eskiden handı. Hamam da bu hanın tam karşısındadır. Meydan Hamamı’nın bulunduğu ada Trabzon eski belediye başkanlarından Hüseyin Kazaz Efeni'ye aitti. Hüseyin Kazaz Efendi, Cumhuriyet Dönemi'nin ilk Belediye Başkanı idi. Kazaz Efendi’den önce belediye başkanlığını Rum Hrisantos yapıyordu. Ruslar çekildikten sonra, muhacirliğe çıkan Türkler vatanlarına geri döndüler ve Metropolit Hrisantos’un da saltanatı sona erdi. Yerine Hüseyin Kazaz Efendi Belediye Başkanı oldu.Anlatılanlara bakılırsa, Meydan Hamamı’nın bulunduğu ada o tarihlerde Akçaabat’a bağlı Visera (Işıklar) Elektrik Santrali işletmecilerinin idi. Visera’nın sahipleri ödeme güçlüğüne düşerek bu adayı Hüseyin Kazaz Efendi’ye satmışlardı. Meydan Hamamı’nın bulunduğu ada, Trabzon’da Cumhuriyet tarihinde yıkılmayan ancak sağına soluna küçük çaplı eklemeler yapılan ender yapıtlardan biridir.

Trabzon Gezilecek Yerler

Hamam
Şehiriçi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanmaktadır.
Mc Donalds Karşısı, Kahramanmaraş Cad. No:3, 61030
+90 (462)-323-03-62
info@meydanhamami.com

Konum Bilgileri

Görüntülenme Sayısı : 8833    Eklenme Tarihi : 29 Mart 2017 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ağustos 2021 Cuma