­ FASULYELİ BULGUR PİLAVI | Kültür Portalı

Fasulyeli Bulgur Pilavı - Tokat

MALZEMELER: • 2 su bardağı bulgur • 250gr yeşil fasulye • 2adet domates • 2 yemek kaşığı tereyağı • Su • Tuz 

YAPILIŞI:

• Fasulye ayıklanır , yıkanır ve kırılır.

• Tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır.

• Üzerine küçük doğranmış domatesler ilave edilerek pişme sürdürülür.

• Bu karışımın içine bulgur konulur.

• Suyu azsakaynatılmış su dökülür ve karıştırılarak tencerenin ağzı kapatılır.

• Bulgur suyunu çekene kadar pişirilir.

• Pilav 10 dk dinlendirilir.

• Ayrı bir tavada tereyağı kızdırılarak pilavın üzerine dökülür.

Pilavlar-Makarnalar
Görüntülenme Sayısı : 783    Eklenme Tarihi : 19 Şubat 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 16 Kasım 2017 Perşembe