­ KARAVU ŞERBETİ (KIZILCIK ÖZÜ) | Kültür Portalı

Karavu Şerbeti (Kızılcık Özü) - Bolu

Karavu Şerbeti (Kızılcık Özü) Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 kg kızılcık
  • 4 su bardağı kadar su
  • 1.5 su bardağı toz
  • Şeker
  • 1 limon

Karavu Şerbeti Nasıl Yapılır? 

Yıkanan kızılcıklar tencereye alınır. Üstünü kapatacak kadar su koyulur ve kaynatılır. Ara sıra kontrol edilerek ezilecek kıvama geldiğinde ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan kızılcıklar süzgeçten veya tülbentten geçirilir, tekrar tencereye alınarak şekeri ve limonu ilave edilir. Yarım saat kaynatılır ve soğuması beklenmeden kavanozlara koyulur. Kavanozlar ters çevrilerek havası alınır, oda sıcaklığına geldiğinde de buzdolabına kaldırılır. Karadeniz Bölgesi’nde kızılcıkkiren” olarak da bilinir.

Kaynak: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, Anadolu Yemek Sanatı, 2018

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1819    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi