­ KARAVU ŞERBETİ (KIZILCIK ÖZÜ) | Kültür Portalı

Karavu Şerbeti (Kızılcık Özü) - Bolu

Malzemeler: 

1 kg kızılcık
4 su bardağı kadar su
1.5 su bardağı toz
şeker
1 limon

Hazırlanışı:

Yıkanan kızılcıklar tencereye alınır. Üstünü kapatacak kadar su koyulur ve kaynatılır. Ara sıra kontrol edilerek ezilecek kıvama geldiğinde ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğuyan kızılcıklar süzgeçten veya tülbentten geçirilir, tekrar tencereye alınarak şekeri ve limonu ilave edilir. Yarım saat kaynatılır ve soğuması beklenmeden kavanozlara koyulur. Kavanozlar ters çevrilerek havası alınır, oda sıcaklığına geldiğinde de buzdolabına kaldırılır. Karadeniz Bölgesi’nde kızılcık “kiren” olarak da bilinir.

Kaynak: Kültür ve Turizm Bakanlığı Yayınları, Anadolu Yemek Sanatı, 2018

Görüntülenme Sayısı : 1629    Eklenme Tarihi : 30 Ocak 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 24 Eylül 2018 Pazartesi