­ KABAKLI ÇORBA | Kültür Portalı

Kabaklı Çorba - Giresun

MALZEMELER:

1/2 kara kabak, 1 kg.taneli (olgunlaşmış) yeşil fasulye, 2 adet soğan, 1/2 su bardağı mısır unu, 1 çorba kaşığı toz şeker, 5 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağ, Fındık yağı, tuz, kırmızı pulbiber.

HAZIRLANIŞI: Kabak yıkanır, kuşbaşı doğranır. Fasulyeler yıkanıp ayıklanıp bölünür. Kabak ve fasulye kaynamakta olan suya atılır. Bir süre pişirildikten sonra unu, şekeri, biberi koyulur. Diğer tarafta ince kıyılımış soğan yağda kavrulur, kaynamakta olan çorbanın üzerine eklenir. Tuz ilavesi ile 5-10 dakika daha kaynatılır. Sıcak servis yapılır.

Afiyet Olsun.

KAYNAK:Giresun Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Giresun Yemekleri Kitabı.

Çorba
Görüntülenme Sayısı : 939    Eklenme Tarihi : 06 Mart 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 21 Mart 2018 Çarşamba