­ HÖŞMERİM | Kültür Portalı

Höşmerim - Isparta

MALZEMELER                                                               

6-8 Kişilik – Hazırlama ve Pişirme Süresi: 20 dakika  

- 2 Su Bardağı Un

- 1 Çay Bardağı Yağ

- 2 Su Bardağı Sütlü Kaymak Yağı

- 2 Su Bardağı Toz Şeker

- 1 Su Bardağı Su

- Yarım Kg Taze Tuzsuz Peynir

YAPILIŞI

Tencerenin içine yağ ve sütlü kaymak konulur. Ateş üzerinde ısınınca içine un dökülerek kızarıncaya kadar karıştırılır. Ocağın altı kapatılarak peynir lokma lokma tencereye eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak peynirin erimesi beklenir. Servis tabaklarına konularak üzerine hazırlanan şerbet dökülür.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 1023    Eklenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 26 Mart 2018 Pazartesi