­ BEYPAZARI KURUSU | Kültür Portalı

Beypazarı Kurusu - Ankara

5 kilogram un 1 kilogram tereyağı 2 litre süt 200 gram maya 10 gram tarçın Tuz YAPILIŞI Un, tereyağı, süt, maya, tarçın ve tuz hep birlikte karıştırılarak hamur elde edilir. Hazırlanan hamur 40-45 dakika dinlendirilir. 4-5 cm kalınlığında uzun yuvarlak çubuklar haline getirilir. Elde edilen yuvarlak çubuklar 8-9 cm uzunluğunda verev verev kesilerek tepsiye dizilir ve orta ateşte fırına verilir. Hafif pembeleşince fırından çıkartılıp, soğumaya bırakılır. 25-30 dakika soğuduktan sonra kurular tepsiye konarak tekrar orta ateşli fırına sürülerek pişirilir, kurutulur. Fırından çıkarılıp, soğutulduktan sonra rutubetsiz ortamda saklanır. Not: Birinci fırınlama işleminden sonraki haline “Yaşkuru” denir.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 2289    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Aralık 2020 Salı