­ SORİNA PEL | Kültür Portalı

Sorina Pel - Bingöl

Bingöl'ün Gözdesi Sırın(SERİNA PEL) Malzemesi : Yufka ekmek, yoğurt, sarmısak, tuz ve tereyağı

 

Yapılışı : Pişirilip hazırlanan yufkalar 4-5 cm. dürülür. Dürülen yufkalar hamur tahtası üzerinde 4-5 cm. aralıklarla kesilir. Kesilen parçalar dik gelecek şekilde yan yana sıkı sıkıya dizilir. Dövülen sarımsak yoğurda katılarak sarımsaklı yoğurt işlemi yapılır. Sarımsaklı yoğurt dizilen ekmeğin üstüne dökülür. Daha sonra üzerine kızartılmış tereyağı ilave edilerek yemek servise hazır hale gelir. Kaynak: Alay, O. (1996). Kültür Dünyamızda Bingöl. Ankara: Meg Ajans.

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 3400    Eklenme Tarihi : 25 Ocak 2013 Cuma    Güncellenme Tarihi : 23 Ekim 2017 Pazartesi