­ KABAK KAYGANASI | Kültür Portalı

Kabak Kayganası - Ordu

Kabak Kayganası

Kabak Kayganası İçin Gerekli Mazlemeler Nelerdir?

1 kg dolmalık kabak

sıvı yağ

mısır unu

tuz, Karabiber

3 diş sarımsak

Kabak Kayganası Nasıl Hazırlanır?

Kabaklar yıkanıp kabukları soyulur, dilimlenir, sonra dilimlenen kabaklar tuzlanarak süzgeçte yarım saat bekletilir. Suyu iyice sıkılır. Mısır unu, karabiber, dövülmüş sarımsak katılıp iyice karıştırılır. Teflon tavada sıvıyağ kızdırılır. Hazırlanan malzeme tavaya döşenir. Her iki tarafı kızartılarak servis tabağına alınıp servis yapılır.

Kaynak: Ordu Mutfak Kültürü Kitabı

BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Görüntülenme Sayısı : 1946    Eklenme Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Mayıs 2019 Perşembe