­ ÇERKEZ TAVUĞU | Kültür Portalı

Çerkez Tavuğu - Düzce

Çerkez Tavuğu Malzemeleri Nelerdir?

  • 2 adet baget tavuk
  • 1 parça tavuk göğsü
  • 2 bardak iç ceviz
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 2 adet ekmek
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri miktar su

Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır?

İki adet tavuk baget ve bir parça tavuk göğsü tencereye konur, üzerine iki parmak geçecek şekilde su ilave edilerek kaynatılır. Kaynamaya başladığında bir adet kuru soğan, iki diş doğranmış sarımsak, bir çorba kaşığı biber salçası ve bir tatlı kaşığı kişniş ilave edilir. Yumuşayıncaya kadar kaynatılan tavuk etleri çıkarılır ve suyu daha sonra kullanılmak üzere ayrı bir yerde bekletilir.

İki adet ekmek içi derin bir kaba konur ve soğutulan tavuk suyundan iki kepçe eklenerek ıslatılır (Ekmek yerine mamursa da kullanılabilir). Üzerine iki bardak çekilmiş iç ceviz de eklenerek boza kıvamına gelene kadar tavuk suyu ilave edilmeye devam edilir. Ardından tavuk etleri didiklenir, üzerine biraz tuz, biraz da karabiber serpilir ve karıştırılır. Daha önceden tavuk suyu ile hazırlanan malzemeler bir araya getirilerek harmanlanır ve bir servis tabağına alınır.

Yemeğin sosu için havanda iç ceviz dövülerek yağı çıkarılır, üzerine kırmızı toz biber eklenerek tekrar dövülür. Hazırlanan karışım yemeğin üzerine dökülerek servis edilir.

Hazırlama Süresi; 45 dakika 4-6 kişilik

Kaynak: Kültürel Çeşitliliği İle Düzce Lezzetleri Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1600    Eklenme Tarihi : 29 Mart 2019 Cuma    Güncellenme Tarihi : 08 Nisan 2019 Pazartesi