­ DOĞRAMA | Kültür Portalı

Doğrama - Gaziantep

Doğrama İçin Gerekli Malzemeler:

  • 500 gr kuşbaşı et
  • 3 adet patlıcan
  • 1/2 çay bardağı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 200 gr. nohut
  • 2 adet orta boy domates
  • 3 adet yeşil sivribiber
  • 1 adet limon
  • kuru nane
  • 3-5 diş sarımsak
  • 4 su bardağı su

Doğrama Yapılışı:

Tencerede yarım çay bardağı yağda kuşbaşı etler kavrulur. Kavrulan etin üzerine doğranmış kuru soğan ilave edilip soğanlar ölünceye kadar kavurma işlemine devan edilir. Bu karışımın içine salça koyup karıştırılır ve 4 su bardağı su koyup kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başladığında akşamdan ıslatılmış nohut konur ve kısık ateşte et ve nohut pişene kadar kaynatmaya devam edilir. Ardından kuşbaşı şeklinde doğranmış patlıcanlar, domatesler, yeşilbiberler ve  sarımsaklar ilave edilir. Malzemelerin hapsi pişinceye kadar kaynatılır ve pişmeye yakın 1 adet limonun suyu sıkılır. Diğer tarafta bir tavada kızdırılmış yağın üzerine kuru nane konur. Bu yağ sıcak sıcak yemeğin üzerinde gezdirilir. Yemek servise hazırdır.

Gaziantep Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1736    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Nisan 2020 Çarşamba