­ DİLME PAKLA | Kültür Portalı

Dilme Pakla - Karabük

Dilme Pakla  Tarifi

Dilme Pakla İçin Gerekli Malzemeler Nedir?

-250 gr kışlık olarak hazırlanan kurutulmuş taze fasulye (pakla
-1 diş sarımsak 
-1 bardak yoğurt 
-1 kaşık tereyağı 
-1 orta boy soğan 
 
Dilme Pakla Nasıl Yapılır? 
 
Kurutulmuş taze fasulye haşlanır. Suyu süzüldükten sonra üzerine tereyağında kavrulmuş salça ve soğan eklenerek pişirilmeye devam edilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir. 
 
Not: Tereyağı yerine zeytinyağı da kullanılabilir. 
Görüntülenme Sayısı : 1579    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba