Dilme Pakla - Karabük
Dilme Pakla Tarifi
Dilme Pakla İçin Gerekli Malzemeler Nedir?
-250 gr kışlık olarak hazırlanan kurutulmuş taze fasulye (pakla)
-1 diş sarımsak
-1 bardak yoğurt
-1 kaşık tereyağı
-1 orta boy soğan
Dilme Pakla Nasıl Yapılır?
Kurutulmuş taze fasulye haşlanır. Suyu süzüldükten sonra üzerine tereyağında kavrulmuş salça ve soğan eklenerek pişirilmeye devam edilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
Not: Tereyağı yerine zeytinyağı da kullanılabilir.
Dilme Pakla
Görsel Sahibi: Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1579
Eklenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba
Güncellenme Tarihi :
08 Mayıs 2019 Çarşamba