­ YUFKA EKMEK | Kültür Portalı

Yufka Ekmek - Isparta

MALZEMELER                              

10-12 Kişilik - Hazırlama Süresi: 1 saat - Pişirme Süresi: 5-10 dakika

- 1 Kg Un

- Aldığı Kadar Su

- Tuz

YAPILIŞI

Un ile su hamur haline getirilir. Hamurlar avuç içi büyüklüğünde meleyis (beze) haline getirilir. Ekmek senidi (tahtası) üzerinde oklava ile yuvarlak bir şekilde ince olarak açılır.

Sacın üzerinde pişirilir. Eğer yufka, tandırda pişiriliyorsa sacın altındaki alevli kısma pişirgeç yardımı ile kısa süreli sürülür hemen çekilir. Dayanıklı olması ve küflenmemesi için bu işlem yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü 

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 3382    Eklenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 28 Mart 2018 Çarşamba