­ SARIM BURMA | Kültür Portalı

Sarım Burma - Niğde

Hamuru açmak için: yarım kg  nişasta

Şerbeti için: 3,5 su bardağı su, 3,5.su bardağı şeker, yarım limon suyu

Üzerine dökmek için.150 gr sade yağ

Sarım Burma Nasıl Hazırlanır?

Hamur malzemeleri ile yumuşak bir hamur yoğrulur yarım saat kadar oda sıcaklığında dinlendirilir 2 ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak her iki parça da çay fincanı büyüklüğünde açılarak, arasına bolca nişasta serpilerek üst üste koyularak önce merdane ile daha sonra oklava ile mümkün olduğunca ince açılabilindiği kadar açılır. Açılan yufka ortadan ikiye bölünerek önce bir yarısına daha sonra diğerine ceviz serpilir. Oklavaya dolayarak büzülür ve tepsiye dizilir. Sonra sadeyağ eritilerek üzerinde gezdirilir. Orta ateşteki fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Şerbetini tatlı soğuduktan sonra sıcak olarak dökülür. Yalnız şerbeti ocaktan indirdikten sonra beş dakika kadar bekletilerek ilk sıcaklığının geçmesi sağlandıktan sonra dökülür. 1.5-2 saat dinlenmeye bırakılır. Akabinde tatlımız servis etmeye hazır olur.

Şerbetin Hazırlanması: 3.5 su bardağı su ve 3.5.su bardağı şeker tencerede kaynatılır indirmeye yakın içine limonsuyu eklenir.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5894    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı