­ İŞKEMBE DOLMASI | Kültür Portalı

İşkembe Dolması - Niğde

İşkembe Dolması İçin Gerekli Malzemeler:

  • 2 tane kuzu işkembesi
  • 1 kg kuzu kuşbaşı et
  • 2 bardak pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 baş soğan
  • Tuz
  • Baharat

İşkembe Yapılışı:

İşkembeler iyice yıkanıp temizlenir. 10 cm olarak kare şeklinde eşit parçalara ayrılır. Bir kâsenin içine ufak parçalar halinde doğranmış kuşbaşı etler konur, yıkanmış, ayıklanmış pirinç, doğranmış maydanoz ve soğan, sıvı yağ ile yeteri kadar tuz ve baharat da atılarak eklenir. Hazırlanan bu harç 10 cm büyüklüğünde kare halinde kesilmiş işkembelerin içine yerleştirilir. Bohça şekline getirilerek kenarları dikilir. Doldurulan işkembeler düdüklü tencereye dizilir ve üzerine su eklenerek, 45 dakika kadar pişirilir. Sonra servis edilir.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Niğde Geleneksel Mutfak

 

Görüntülenme Sayısı : 1388    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Nisan 2020 Cuma