­ İNEGÖL KÖFTESİ | Kültür Portalı

İnegöl Köftesi - Bursa

İnegöl İlçesinde yapılan marka olmuş lezzetlerdendir. İnegöl Köftesinin asıl kaynağı Bulgaristan’ın Filibe İli'nin Pazarcık İlçesi'dir. 

İnegöl Köftesi İçin Gerekli Malzemeler: 

  • 750 gr dana kaburgası
  • 250 gr kuzu eti,
  • Orta boy 2 baş soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Karbonat

İnegöl Köftesi Yapılışı:

Etlerin sinirleri iyice alınır. Geniş aynalı kıyma makinesinde çekilir. Tuz ve karbonat katılarak iyice yoğrulur et bir kabın içine konarak bir gün dinlenmeye bırakılır. İkinci gün et ikinci kez makineden geçirilir. Çekimden sonra soğanlar ince ince kıyılarak etin içine karıştırılır. Soğanla birlikte yeniden harmanlanan köfte harcı elde yuvarlanıp yassılaştırılırak köfte haline getirilip ızgarada pişirilir. İnegöl Köftesinin içine yumurta ekmek gibi malzemeler katılmaz.

Bursa Geleneksel Mutfak 

 

 

Görüntülenme Sayısı : 1718    Eklenme Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 23 Mart 2020 Pazartesi