­ KARNABAHARLI TAVUKGÖĞSÜ | Kültür Portalı

Karnabaharlı Tavukgöğsü - Denizli

MALZEMELER: • 1 adet küçük karnabahar • 1 adet soğan • 3 adet sarımsak • 1 kase mantar • 1 kase kaşar rendesi • 1 adet tavuk göğsü • 1 çorba kaşığı dolusu un • 2,5 su bardağı süt • Tuz, karabiber

 

HAZIRLANIŞI: Karnabaharları haşlanıp, fırın tepsisine kuşbaşı büyüklüğünde yerleştirilir. Un ile bir miktar sıvı yağ kavrulup, süt ilave edilir ve muhallebi kıvamında pişirilir. Karnabaharların üzerine gezdirilir. Soğan ve sarımsak ince ince doğranıp biraz sıvı yağda kavrulur. Küp şeklinde doğranmış tavuk göğsü ilave edilip, biraz daha kavurarak mantar ilave edilir. Az kavurduktan sonra karışım karnabaharların üzerine yayılır. Üzerine kaşar rendelenip, üzeri kızarıncaya kadar 150 dereceye ayarlı fırında pişirilir. SERVİS: Sıcak servis yapılır. Tarif: Hatice AVCAR Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1307    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2017 Cuma