­ TOPALAK | Kültür Portalı

Topalak - Denizli

MALZEMELER: • ½ kg. nohut • 250 gr. kıyma • 1 su bardağı bulgur • 2 su bardağı un • 1 yemek kaşığı kuru nane • 1 yemek kaşığı kimyon • ½ yemek kaşığı karabiber • 1 adet kuru soğan • ½ yemek kaşığı tuz • 1 su bardağı su

 

HAZIRLANIŞI: Nohut bir tencerede haşlanır ve tekrar su ile ocakta kaynatılır . Kıyma, bulgur, un, nane, kimyon, karabiber, tuz ve küp küp doğranmış soğan derince bir kaba konularak yoğrulur. Yoğrulan karışım misket büyüklüğünde parçalara ayrılarak topaklanır. Bu topaklar kaynayan nohutun içine katılır ve yarım saat kadar kaynatılır. Topaklar özleşince pişmiştir. İsteğe göre içine kurutulmuş biber konur. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Ümmü YILMAZ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 797    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe