­ NİĞDE ÇANAĞI | Kültür Portalı

Niğde Çanağı - Niğde

• 500 gr  biber
  • Toprak derin çanak
  • Pide veya somun ekmek

Niğde Çanağı Nasıl Hazırlanır?

Çanağa kuyruk yağı doğranır. Kemikli koyun etini sarımsaklar, soğanlar da etin üstüne konur. Doğranmış domates ve biberler de ilave edilerek kara fırına verilerek ağır,ağır pişirilir. Kıvamında piştikten sonra servis yapılır.

Not: Yöremizin tadını tam olarak almak için Niğde çanağının toprak tencerede olması şarttır. Çanak da kullanılacak et ise Niğde’nin yaylalarında yayılan koyunun kaburga kısmı eti olmalıdır domatesler sazala(sazlıca) domatesi biberler ise bor biberi yar hisar veya çayırlı sarımsak ve soğanı tercih edilmelidir. Niğde çanağında çatal kullanılmaz. Kara fırından alınan pideyle yenir.

Kaynak: Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 5153    Eklenme Tarihi : 11 Şubat 2016 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı