Sızgıçlı Yumurta - Isparta
Sızgıçlı Yumurta İçin Gerekli Malzemeler: (4-6 kişilik)
- 1 Kase Sızgıç (kavurma)
- 4 Adet Yumurta
- Tuz
Sızgıçlı Yumarta Yapılışı:
Sızgıç (kavurma), küçük bir tavada eritilir. Tuzu az ise tuz ekilip, içerisine yumurtalar kırılır. Yumurtaların beyazı pişince ocaktan alınıp sıcak olarak servis yapılır. İstenirse üzerine karabiber dökülür.
Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Isparta Geleneksel Mutfak
Sızgıçlı Yumurta
Görsel Sahibi: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
1427
Eklenme Tarihi :
20 Mart 2018 Salı
Güncellenme Tarihi :
08 Nisan 2020 Çarşamba