­ SIZGIÇLI YUMURTA | Kültür Portalı

Sızgıçlı Yumurta - Isparta

Sızgıçlı Yumurta İçin Gerekli Malzemeler: (4-6 kişilik)                                                                                         

  • 1 Kase Sızgıç (kavurma)
  • 4 Adet Yumurta
  • Tuz

Sızgıçlı Yumarta Yapılışı:

Sızgıç (kavurma), küçük bir tavada eritilir. Tuzu az ise tuz ekilip, içerisine yumurtalar kırılır. Yumurtaların beyazı pişince ocaktan alınıp sıcak olarak servis yapılır. İstenirse üzerine karabiber dökülür.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Isparta Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 683    Eklenme Tarihi : 20 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 08 Nisan 2020 Çarşamba