­ HAYRABOLU TATLISI | Kültür Portalı

Hayrabolu Tatlısı - Tekirdağ

Hayrabolu Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

  • 1 kg tuzsuz peynir
  • 8 yumurta
  • 250 gr irmik
  • 250 gr un
  • 2 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için: 

  • 1250 gr su
  • 1 kg to zşeker

Hayrabolu Tatlısı Nasıl Hazırlanır?

Peynir kıyma makinesinde makine yoksa elle yumuşatılır. İçine 8 yumurtanın 2 sinin akı ayrılarak hepsi kırılır. Unla irmik beraberce, karbonatla birlikte yoğrulur. Karışım kulak memesi yumuşaklığında olunca, hazırlanan altı yağlanmış tepside orta ısıda 45 dakika pişirilir. Piştikten sonra  tatlılar kaynamakta olan şerbetin içine kepçe ile içerisine atılır. 20-25 dakika bastırmak sureti ile kaynatılan tatlılar tabağa konarak servis yapılır.

Kaynak: Coşkun, Fatma (2010). Tekirdağ’ın geleneksel lezzetleri. Tekirdağ İli Değerleri Sempozyumunda sunulan bildiri. Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ, 18 Eylül-21 Ekim.

Görüntülenme Sayısı : 3915    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 18 Kasım 2019 Pazartesi