­ HAYRABOLU TATLISI | Kültür Portalı

Hayrabolu Tatlısı - Tekirdağ

• 2 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için:

• 1 kg toz şeker

Hayrabolu Tatlısı Yapılışı:

Peynir kıyma makinesinde, makine yoksa elle yumuşatılır. İçine 8 yumurtanın 2'sinin akı ayrılarak hepsi kırılır. Unla irmik beraberce, karbonatla birlikte yoğrulur. Karışım kulak memesi yumuşaklığında olunca, hazırlanan altı yağlanmış tepside orta ısıda 45 dakika pişirilir. Piştikten sonra  tatlılar kaynamakta olan şerbetin içine kepçe ile içerisine atılır. 20-25 dakika bastırmak sureti ile kaynatılan tatlılar tabağa konarak servis yapılır.

Kaynak: Coşkun, Fatma (2010). Tekirdağ’ın geleneksel lezzetleri. Tekirdağ İli Değerleri Sempozyumunda sunulan bildiri. Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ, 18 Eylül-21 Ekim

Tekirdağ Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 9865    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 15 Nisan 2020 Çarşamba