­ TAHİNLİ PATLICAN KÖZLEMESİ | Kültür Portalı

Tahinli Patlıcan Közlemesi - Antalya

Tahinli Patlıcan Közlemesi Malzemeleri Nelerdir? (4 Kişilik)

  • 4 adet patlıcan (közlemelik, çekirdeksiz)
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 adet limon
  • 1 kahve fincanı tahin
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tahinli Patlıcan Közlemesi Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağı ve limon suyunu çukur bir kaba koyup karıştırınız.
  2. Patlıcanlara bıçak saplayarak birkaç delik açınız ve ocak üstü harlı ateşte çevirerek közleyiniz.
  3. Közlenmiş patlıcanların yanmış dış kabuklarını, ince akan musluk suyu altında bıçakla sıyırarak temizleyiniz. Hafif sıkarak suyunu çıkardıktan sonra zeytinyağı, limon karışımına koyunuz; çatalla eziniz.
  4. Ezilmiş patlıcanlara dövülmüş ceviz içlerini, ezilmiş sarımsak dişlerini, tahini ve tuzu katınız. Tüm malzemeyi karıştırınız.
  5. Karışımı servis tabağına çıkartınız. Üzerini kıyılmış maydanoz, kırmızı pul biber ile süsleyip sofraya veriniz.

Not

İsterseniz ezmeye, ek olarak 1 kahve fincanı süzme veya normal yoğurt koyabilirsiniz.

Kaynak: “Tahinli Patlıcan Közlemesi”, Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya’nın Lezzetleri, Yay. haz.: Nizamettin Şen, Arş.-Yaz.: Gökçen Adar, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV), 2016., s. 26.

Görüntülenme Sayısı : 1719    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 07 Ağustos 2019 Çarşamba