­ KÜP ETİ | Kültür Portalı

Küp Eti - Kütahya

Malzemeleri; 500 gr. iri kuşbaşı et , 1 orta boy soğan , 2 orta boy domates , 2 adet yeşil biber , 1 diş sarımsak , tuz , 1,5 çay bardağı su , karabiber Hazırlanışı: Küpün içine önce bütün soğan yerleştirilir. Daha sonra sırası ile et domates, biber, sarımsak, tz ve karabiber koyulup, suyu ilave edilir. Etin hiç yağı yoksa yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilebilir. Küpün ağzı sıkıca kapandıktan sonra çok kısık ateşte 3 saat kadar pişirilir. Sunum, kızarmış patates , pirinç pilavı ile servis yapılabilir.

Görüntülenme Sayısı : 3989    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı