­ YOĞURTLU KÖFTE | Kültür Portalı

Yoğurtlu Köfte - Denizli

MALZEMELER: • ½ kg. kıyma • 2 diş sarımsak • 1 tatlı kaşığı karabiber • 1 tatlı kaşığı pul biber • 1 tatlı kaşığı kimyon • 2 su bardağı yoğurt • 2 yemek kaşığı tereyağı • kırmızı renk biber • 2 yemek kaşığı irmik • 2 adet yumurta

 

HAZIRLANIŞI: Köfte harcı için kıyma, ezilmiş sarımsak, karabiber, kimyon, pul biber, irmik, tuz, yumurta derin bir kapta yoğrulur. Kulak memesi yumuşaklığına geldiğinde fındık büyüklüğünde köfte yapılıp, bir tepsiye dizilir ve 45 dakika fırında pişirilir. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakılır. Biraz soğuyunca üzerine yoğurt ve kırmızı renk biber ile kızartılmış tereyağı dökülür. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Mustafa ERŞAN - Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 1422    Eklenme Tarihi : 24 Şubat 2013 Pazar    Güncellenme Tarihi : 02 Kasım 2017 Perşembe