­ SUCUKLU UN KARIŞTIRMASI | Kültür Portalı

Sucuklu Un Karıştırması - Denizli

MALZEMELER: • 1 su bardağı un • Su • ½ kangal sucuk • ½ tatlı kaşığı tuz • 2 yemek kaşığı yağ

 

HAZIRLANIŞI: Sucuk küçük küçük doğranır. Hafif kızartılır ve bir tabağa alınır. Aynı yağda un kavrulur ve içine biraz su ile tuz eklenir. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan sonra ocaktan alınarak, tabaktaki sucukların üzerine gezdirilir. SERVİS: Sıcak olarak servis yapılır. Tarif: Zübeyde AKYÜZ Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yöresel Yemek Yarışması

Görüntülenme Sayısı : 1647    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Kasım 2017 Cuma