­ HÖŞMERİM | Kültür Portalı

Höşmerim - Karabük

Höşmerim Malzemeleri Nelerdir

  • 4 su bardağı un 
  • 1 yumurta 
  • 65 g tereyağı 
  • 1 tutam tuz 
  • 1 çay bardağı ceviz içi 
 
Şurubu için:
  • 4 bardak toz şeker
  • 4 bardak su 

Höşmerim Nasıl Yapılır

Un, yumurta ve tuzla iri iri oğmaç yapılır. Bir tavada tereyağı eritilir, kızdırılır. İçine ceviz içi katılarak kavrulur. Daha önce yapılan oğmaç tavaya dökülür. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan karışım bakır tepsiye dökülür ve düzlenir. Şeker, suyla kaynatılır. Kaynayan şurup 5 dakika dinlendirildikten sonra karışımın üzerine dökülür. Karıştırmadan dinlenmeye bırakılır, yarım saat sonra servis yapılır.

Görüntülenme Sayısı : 5904    Eklenme Tarihi : 03 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Ekim 2023 Salı