­ KURU KÖFTE | Kültür Portalı

Kuru Köfte - Kütahya

Malzemeler:  • 1 kg az yağlı kıyma, • 2 baş kuru soğan, • 2-3 yumurta, • kibrit kutusu büyüklüğümde yaş maya, • ½ su bardağı ılık su, • 1.5 su bardağı un, • kırmızı biber, tuz. Hazırlanışı: Maya, ılık suya koyulur ve kabarması için beklenir. Ardından tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur. Tezgaha un serpilir. Köfte hamurundan alınıp yerde yuvarlanır. Parmak büyüklüğünde köfteler yapılır. Kızgın yağda kızartılır. Tabağa alınıp kuru soğan ve maydanozla servis yapılır. Sunum: Tabağa alınıp kuru soğan ve maydanozla, sıcak olarak servis yapılır.

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 957    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı