­ HÖRRE (UN ÇORBASI) | Kültür Portalı

Hörre (Un Çorbası) - Kars

MALZEMELER •2,5 yemek kaşığı tereyağı •1 tatlı kaşığı salça •3 yemek kaşığı un •5 bardak su •1 çay kaşığı tuz •1 çay kaşığı karabiber YAPILIŞI Bir tencerede 2 kaşık tereyağı ile unu, kısık ateşte kavurun. Rengi dönünce yavaş yavaş suyunu da ekleyin, sonra tuz ve karabiberini ilave edin. Sürekli karıştırarak dibi tutmasını engelleyin. Küçük bir tavada yarım kaşık tereyağını eritin ve salçayı da ekleyin.Bu karışımı çorbanın üzerine gezdirdikten sonra, sıcak olarak servis yapın.

Görüntülenme Sayısı : 9927    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 20 Ekim 2017 Cuma