­ SU MUHALLEBİSİ | Kültür Portalı

Su Muhallebisi - Afyonkarahisar

Su Muhallebisi Malzemeleri Nelerdir? 

  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • 2 çorba kaşığı toz şeker (tercihen pekmez)
  • 4 su bardağı su

Su Muhallebisi Nasıl Yapılır?

Soğuk suya buğday nişastası karıştıra karıştıra yadirilir. 15 dakika kısık ateşte topaklanmaması için karıştırılarak pişirilir, tepsiye dökülür. Soğuduktan sonra baklava şeklinde kesilir. Ayrı bir kapta pekmez bir miktar su ile inceltilir ve muhallebinin üzerine dökülür. Soğuk olarak servis edilir. Süslemek için tarçın kullanılır.
 
Kaynak: AFyon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Görüntülenme Sayısı : 2044    Eklenme Tarihi : 27 Mayıs 2013 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 17 Mayıs 2019 Cuma