­ KEŞKEK | Kültür Portalı

Keşkek - Karabük

KeşkekTarifi

Keşkek Malzemleri Nelerdir?

-2 kg. dana eti 
-Yeteri kadar keşkek 
-2 yemek kaşığı domates salçası
-Karabiber 
-Tuz 

 Keşkek Nasıl Yapılır? 

Derin tencereye önce buğday daha sonra üzerine kemikli et olmak üzere tüm malzemeler konularak tencere ağzına kadar su ile doldurulur. Önceden ıslatılmış keşkek fırınlarında ağzı açık olarak pişirilir. Genellikle akşam konulur, sabah fırından alınarak sıcak olarak ikram edilir. 
Görüntülenme Sayısı : 1275    Eklenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 08 Mayıs 2019 Çarşamba