­ DOMALAN YEMEĞİ | Kültür Portalı

Domalan Yemeği - Karaman

• 1 çay kaşığı  karabiber, 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
  • 100 g tereyağı

Domalan Yemeği Nasıl Yapılır

Dolaman Mantarı: iİlkbaharda, Mart ve Nisan aylarında havanın yağışlı geçtiği zamanda toprağı kabartarak yerini belli eden patatese benzeyen bir mantar türüdür. Domalanlar bol suda iyice yıkanarak temizlenir ve kuşbaşı olarak doğranır. Dana eti de kuşbaşı olarak doğranır. Kuru soğan, yeşil biber ve kabuğu soyulmuş domatesler de kuşbaşı olarak doğranıp, tereyağını tencerede eritirken et ilave edilir, hafif pembeleşince soğan ve yeşil biberi de ekleyerek 5 dakika çevrilir. Sonra domalan ve domatesler de ilave edilir. Salça, karabiber, tuz koyarak karıştırılır. 1 bardak su ilave edilip 45 dakika pişmeye bırakılır. Sıcak olarak servis yapılır.

Karaman Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 35069    Eklenme Tarihi : 31 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 25 Ekim 2023 Çarşamba