­ DÜĞÜN PİLAVI | Kültür Portalı

Düğün Pilavı - Eskişehir

1 ölçü pirinç tuzlu sıcak su ile haşlanır, bekletilir. Öte yandan tavuk yada kuşbaşı et haşlanır, pişirilir. 1 avuç nohut haşlanır, hazırlanır, Pirinçler bol suyla yıkanır. Tencerede tereyağ eritilir, yağ kızınca pirinçler içine atılır, kavrulur. Sonuna doğru nohutlar, en son etler yağda kavrulur. Pirinçler parlayınca 1 ölçü pirince 2 ölçü su ölçüsünde et suyu konur. Tuz, karabiber, türlübahar konur. Hafif ateşte demlendirilir.

Yemek
Görüntülenme Sayısı : 1823    Eklenme Tarihi : 24 Aralık 2012 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 13 Ekim 2017 Cuma