­ TOSMANKARA | Kültür Portalı

Tosmankara - Isparta

Tosmankara Malzemeleri Nelerdir?                                                                            

  • 2 Su Bardağı Un
  • 150 gr Tereyağ
  • 1 Su Bardağı Pekmez
  • Bir Su Bardağı Dövülmüş Ceviz

Tosmankara Nasıl Hazırlanır?

Un yağda kavrulur. Pekmez kaynatılarak kavrulan unun üzerine dökülür. İçine dövülmüş ceviz eklenerek karıştırılır. Soğuduktan sonra elle yoğrulup parmaktan kalın rulolar halinde yuvarlanarak servise hazır hale getirilir.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 805    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 14 Mayıs 2019 Salı