­ VİŞNELİ EKMEK | Kültür Portalı

Vişneli Ekmek - Amasya

Vişneli Ekmek Malzemeleri Nelerdir? 

• 1 adet bayat ekmek

• 250 g tuzsuz tereyağı

• 1 su bardağı ceviz

• 1 kg çekirdekleri çıkartılmış vişne

• 2 su bardağı toz şeker

Vişneli Ekmek Nasıl Yapılır?

Ekmekler 1 cm kalınlığında dilimlenir. Üzeri oda sıcaklığındaki tereyağla bolca yağlanır. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta vişnenin üzerine iki su bardağı şeker ilave edilerek, fırından çıkan ekmekler kendi suyuyla pişirilir. Vişneler ve ekmekler soğuduktan sonra servis tabağına dizilir. Üzerine tamamen kapatacak şekilde şuruplu vişnelerle kapatılır. Ceviz serpilerek, soğuk servis yapılır.

 

Kaynak: Amasya Valiliği, Amasya Mutfağı Kitabı

Görüntülenme Sayısı : 1227    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 24 Şubat 2020 Pazartesi