­ AMASYA VİŞNELİ EKMEK | Kültür Portalı

AMASYA VİŞNELİ EKMEK - Amasya

• 1 adet bayat ekmek • 250 gr. tuzsuz tereyağı • 1 su bardağı ceviz • 1 kg. çekirdekleri çıkartılmış vişne • 2 su bardağı toz şeker Ekmekler 1 cm kalınlığında dilimlenir. Üzeri oda sıcaklığındaki tereyağla bolca yağlanır. Fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Diğer tarafta vişnenin üzerine iki su bardağı şeker ilave edilerek, fırından çıkan ekmekler kendi suyuyla pişirilir. Vişneler ve ekmekler soğuduktan sonra servis tabağına dizilir. Üzerine tamamen kapatacak şekilde şuruplu vişnelerle kapatılır. Ceviz serpilerek, soğuk servis yapılır.
Tatlılar
Görüntülenme Sayısı : 915    Eklenme Tarihi : 31 Ocak 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 14 Haziran 2017 Çarşamba