­ DOLDURMA KABAK TATLISI | Kültür Portalı

Doldurma Kabak Tatlısı - Kütahya

Malzemeleri; 1 orta boy tatlı kabak , 2,5 kg toz şeker , 2 su bardağı pirinç , dolmalık fıstık , dolmalık üzüm. Üzerine; ceviz ,kaymak. Hazırlanışı: Kabak bütün halinde soyulur. Üst kısım kapak şeklinde çıkarılır ve içi temizlenir. Ayrı bir yerde pirinç, ½ kilo toz şeker 4 su bardağı su eklenerek pişirilir. İçine üzüm ve fıstık ilave edilir. Hazırlanan karışım kabağın içine doldurulur ve kapağı kapatılır. Geniş bir tencereye yerleştirilir ve azar azar şeker eklenerek fırında pişirilir. Piştikten sonra tepsiye ters çevrilerek konur ve üstü biraz daha kızartılır.Soğuyunca dilimler halinde kesilerek servis yapılır. İsteğe göre üzerine kaymak ve ceviz konulur.

Görüntülenme Sayısı : 3580    Eklenme Tarihi : 20 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 31 Ekim 2017 Salı