­ SOĞAN KEBABI | Kültür Portalı

Soğan Kebabı - Gaziantep

Soğan Kebabı İçin Gerekli Malzemeler:

  • 500 gr. kıyma
  • 1 kg. küçük kuru soğan
  • 1 kahve fincanı nar pekmezi
  • tuz
  • karabiber

Soğan Kebabı Yapılışı:

Kıymaya biraz tuz ve karabiber konur ve az suyla yoğrulur. Etler ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlak köfteler yapılır. Soğanlar iri ceviz büyüklüğünde ikiye bölünür. Şişe bir köfte bir soğan saplanır. Mangalda pişirilir. Pişirilen kebapılar bir tepsiye dizilir. Üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirilir, ateşte 10 dakika ağzı kapalı kapta bekletilir ve servis yapılır.

Gaziantep Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1524    Eklenme Tarihi : 21 Mart 2017 Salı    Güncellenme Tarihi : 01 Nisan 2020 Çarşamba