­ ŞIRDAN DOLMASI | Kültür Portalı

Şırdan Dolması - Adana

Şırdan Dolması Malzemeleri Nelerdir? (4 Kişilik)

  • 4 adet şırdan
  • 250 g kıyma
  • Yarım kilo pirinç
  • Yarım kilo soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Şırdan Dolması Nasıl Yapılır?

İçi temizlenmiş şırdanların önce her iki yüzü de soğuk suyla, sonra sıcak suyla defalarca yıkanır. İyice temizlendikten sonra bir kaç saat tuzlu ve limonlu suda bekletilir ve yeniden yıkanır. Temizliği oldukça uzun ve zahmetlidir.

Soğanlar küçük küçük doğranır. Pirinç, kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır. Malzemeler, şırdanlara el yordamıyla doldurulur. Bütün şırdanlar doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir. 3 su bardağı su ve tuz ilave edilip, 60 dakika pişirilir, üzerine bolca kimyon dökülerek yenir.

Görüntülenme Sayısı : 3584    Eklenme Tarihi : 18 Kasım 2015 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 11 Nisan 2020 Cumartesi