­ PİŞİ KÖFTE | Kültür Portalı

Pişi Köfte - Isparta

MALZEMELER                                      

 6 Kişilik – Hazırlama Süresi: 20 dakika – Pişirme Süresi: 20 dakika

  • 1 kg Kıyma
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Çay Kaşığı Toz Kekik
  • Sıvı Yağ
  • Tuz

YAPILIŞI

Kıyma, un, karabiber, tuz ve kekik geniş bir kap içerisinde yoğrularak özleştirilir. Küçük bezelere ayrılarak, her iki tarafı unlanır. Et tahtası üzerinde dövülerek yuvarlak pişi şeklinde açılır. Köfteler, kızgın yağda her iki tarafı da kızartılarak pişirilir ve sıcak olarak servis yapılır.

 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Et Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 450    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe