­ GIRMA BÖREK | Kültür Portalı

Gırma Börek - Bolu

Gırma Börek Malzemeleri Nelerdir?

  • 1 kg. yufka
  • 500 gr. kaymak
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydonoz
  • 1 demet nane
  • Sıvıyağ Tuz
  • Karabiber

Gırma Börek Nasıl Yapılır? 

Bir tencerede patatesler haşlanıp, rendelenir. İnce doğranmış soğanlar bir tencerede sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Rendelenmiş patatesler ve baharat ilave edilip 2 dakika daha kavrulur. Sonra ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Nane ve maydonoz ince ince kıyılıp soğuyan harcın içine eklenir. Yufkalar tek tek tezgaha açılır, içine kaymak ve iç harcı konup, bir bohca şeklinde kapatılır. Teflon tavada kısık ateşte önlü, arkalı yağlanarak pişirilir.

Kaynak: Bolu Halk Kültürü, 2014, Bolu Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu

Bolu Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 1191    Eklenme Tarihi : 15 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 06 Haziran 2020 Cumartesi