­ GÖLLE | Kültür Portalı

Gölle - Isparta

MALZEMELER                                                                                   

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 25-30 dakika        

  • 1 kg Buğday
  • 2 Su Bardağı Nohut
  • 1 Su Bardağı Ak Fasulye (bazı yerlerde konulur)
  • Tuz  
  • Su

YAPILIŞI

Buğday, ak fasulye ve nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır. Sabah suyu süzülüp yıkandıktan sonra, tüm malzemeler düdüklü tencere içerisine konur ve üzerine sıcak suyu katılıp 25-30 dakika kadar düdüklü tencere içerisinde pişirilir. Gölle ılıdıktan sonra isteğe göre tuz ekerek servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2781    Eklenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 19 Mart 2018 Pazartesi