­ PEYNİRLİ PİDE TATLISI | Kültür Portalı

Peynirli Pide Tatlısı - Isparta

MALZEMELER                              

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 20 dakika – Pişirme Süresi: 20 dakika

- Taze Tuzsuz Yağlı Keçi Peyniri

Pide Hamuru İçin:  

- 1 kg Un

- 1,5 Tatlı Kaşığı Kuru Maya

- 1 Çorba Kaşığı Yoğurt

- 3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

- 1 Adet Yumurta      

- 1 Tatlı Kaşığı Şeker          

- Yarım Tatlı Kaşığı Tuz

- 3 Su Bardağı Su                

YAPILIŞI

Un yoğurma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır. Tüm malzemeler eklenerek iyice yoğrulur ve dinlendirilir. Taze tuzsuz, yağlı keçi peynirinden harç hazırlanır. Pide şeklinde açılan hamur üzerine harç konularak fırına sürülür. Fırından çıktıktan sonra parçalara bölünür. Genişçe bir tencereye konularak üzerine bolca şeker dökülür.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 1335    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı