­ PEYNİRLİ PİDE TATLISI | Kültür Portalı

Peynirli Pide Tatlısı - Isparta

Peynirli Pide Tatlısı Malzemeleri Nelerdir                          

10-12 Kişilik – Hazırlama Süresi: 20 dakika – Pişirme Süresi: 20 dakika

  • Taze tuzsuz yağlı keçi peyniri

Pide Hamuru İçin:  

  • 1 kg un
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta      
  • 1 tatlı kaşığı şeker          
  • Yarım tatlı kaşığı Ttuz
  • 3 su bardağı su                

Peynirli Pide Tatlısı Nasıl Yapılır

Un yoğurma kabına alınarak ortası havuz şeklinde açılır. Tüm malzemeler eklenerek iyice yoğrulur ve dinlendirilir. Taze tuzsuz, yağlı keçi peynirinden harç hazırlanır. Pide şeklinde açılan hamur üzerine harç konularak fırına sürülür. Fırından çıktıktan sonra parçalara bölünür. Genişçe bir tencereye konularak üzerine bolca şeker dökülür.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 2400    Eklenme Tarihi : 27 Mart 2018 Salı    Güncellenme Tarihi : 10 Ağustos 2023 Perşembe