­ CENNET ÇAMURU | Kültür Portalı

Cennet Çamuru - Kilis

Cennet Çamuru İçin Gerekli Malzemeler:

  • 200 gr. kadayıf
  • 100 gr. tereyağı,
  • 2 su bardağı toz şeker,
  • 1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık,
  • 1 rulo kaymak

Cennet Çamuru Yapılışı:

Teflon bir tepsiyi ateşe koyun, yağı eritin kısık ateşte kadayıfları ilave edin, elinizle iyice ovalayın, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun. Şekeri koyup bir 5 dakika daha çevirin küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın. Üzerine parça parça kaymak koyup fıstık serpip ılık servis yapın. Not: Bu tatlı özellikle sacta yapılır.

Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN)

Kilis Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 8501    Eklenme Tarihi : 30 Temmuz 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 09 Nisan 2020 Perşembe