Cennet Çamuru - Kilis
Cennet Çamuru İçin Gerekli Malzemeler:
- 200 gr. kadayıf
- 100 gr. tereyağı,
- 2 su bardağı toz şeker,
- 1 su bardağı dövülmüş yeşil fıstık,
- 1 rulo kaymak
Cennet Çamuru Yapılışı:
Teflon bir tepsiyi ateşe koyun, yağı eritin kısık ateşte kadayıfları ilave edin, elinizle iyice ovalayın, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak 10 dakika kavurun. Şekeri koyup bir 5 dakika daha çevirin küçük bir tepsiye kaşık kaşık koyup bastırın. Üzerine parça parça kaymak koyup fıstık serpip ılık servis yapın. Not: Bu tatlı özellikle sacta yapılır.
Kaynak: Kilis Yemekleri Kitabı (R. Tuncay BELGİN)
Kilis Geleneksel Mutfak
Cennet Çamuru
Görsel Sahibi: Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
BU İÇERİKLER İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Görüntülenme Sayısı :
8501
Eklenme Tarihi :
30 Temmuz 2013 Salı
Güncellenme Tarihi :
09 Nisan 2020 Perşembe