­ YAZMA ÇÖREĞİ | Kültür Portalı

Yazma Çöreği - Ankara

  • 1 kilogram un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2-3 su bardağı su
  • Tuz

YAPILIŞI

Un, yoğurt, maya, tuz ve yağ alabildiği kadar su ile yoğurulur. Kulak memesi kıvamına gelen hamur dinlenmesi için 1 saat bekletilir. Hamur dinlendikten sonra 3 pazıya ayrılır. Her pazı ince ince oklava yardımı ile açılır. Araları yağlanarak 3 pazı üst üste konulup katlanır. Katlama işlemi bittikten sonra yağlanan tepsi boyutunca açılıp tepsiye yerleştirilir ve üstü yağlanır. Daha sonra üzerine yoğurt sürülerek sıcak fırına koyulur. Üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişirme işlemi bitince servis yapılır.

Kaynak: Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ankara Yemekleri (2012)

Hamur İşi ve Börekler
Görüntülenme Sayısı : 1184    Eklenme Tarihi : 08 Ocak 2013 Salı    Güncellenme Tarihi : 26 Eylül 2019 Perşembe