­ KIZARTILMIŞ KAYMAK YAĞI | Kültür Portalı

Kızartılmış Kaymak Yağı - Isparta

MALZEMELER

- Çiğ Süt

YAPILIŞI

Büyük veya küçükbaş hayvanlardan sağılan sütler kalaylı bakır süt leğenleri içine konulur ve ateş üzerinde bir veya iki kez kaynatılarak soğumaya bırakılır. Üzerlerinde oluşan kaymaklar tahta kaşıkla alınarak geniş bir tavanın içine konulur. Tava ateşe konularak, kaymak kendi yağıyla pembeleşinceye kadar kavrulur. Kızartıldıktan sonra isteğe göre kendi yağıyla beraber veya yağı ve kepeğini ayırarak ayrı ayrı küçük sırçalı toprak küplerde ya da cam kavanozlarda muhafaza edilir. 

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Görüntülenme Sayısı : 4991    Eklenme Tarihi : 02 Nisan 2018 Pazartesi    Güncellenme Tarihi : 02 Nisan 2018 Pazartesi