­ KARIŞIK (NAKIŞLI) DOLMA | Kültür Portalı

KARIŞIK (NAKIŞLI) DOLMA - Gaziantep

KARIŞIK DOLMA (NAKIŞLI DOLMA) MALZEMELERİ: •750 Gr yağlı kıyma • 1kg dolmalık patlıcan • 500 gr sert domates • 500 gr biber (kırmızı veya yeşil) • 500 gr olgun domates (içi için ) • 500 gr pirinç • 3 baş orta boy soğan • 2 baş sarımsak • 1 yemek kaşığı biber salçası • 1 yemek kaşığı domates salçası • tuz, karabiber, bahar • 1 bardak limon suyu HAZIRLANIŞI: Tüm sebzeler yıkanır, ayıklanır, içleri oyulur temizlenir. Olgun domateslerin kabukları soyulur, ufak doğranır soğan ve sarımsaklar ince kıyılır. Yıkanan pirince kıyma doğranmış domates soğan sarımsak baharat ve salçalar ilave edilerek karıştırılır. Oyulan sebzelere sıkıştırılmada içine doldurulur. Ağızları ya kapakları ile yada kesilmiş domates dilimleri ile kapatılır. Tencereye önce patlıcanlar, sonra biberler, en üste de domatesler yerleştirilir. Üzerine dolma taşı oturtulur dolmaları basacak kadar sıcak su konur tuz atılarak pişirilir dolmalar pişmeye yakın ekşi ilave edilir 10–15 dk ekşi ile kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır suyu süzülür ve servis yapılır
Görüntülenme Sayısı : 1210    Eklenme Tarihi : 21 Şubat 2013 Perşembe    Güncellenme Tarihi : 03 Mart 2017 Cuma