­ ISPANAK MUSAKKASI | Kültür Portalı

Ispanak Musakkası - Isparta

MALZEMELER                                                                                  

6-8 Kişilik – Pişirme Süresi: 20-25 dakika         

  • 2 kg Ispanak Sapı
  • 250 gr Kıyma
  • 2 Adet Domates
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
  • Tuz
  • Su veya Yoğurt Suyu

YAPILIŞI

Ispanaklar ayıklanıp sapları doğranarak yıkanır. Tencere içerisinde kıyma yağda kavrularak, bir kaşık salça ve ince doğranmış soğan ilave edilip bir veya iki dakika kadar kavrulur. Önceden doğranarak hazır hale getirilen ıspanak sapları eklenerek su veya (hafif mayhoş ve daha lezzetli olması için) yoğurt suyu dökülüp, tuzu ilave edilerek pişirilir. Pişen musakka dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Kaynak: Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Etli Sebze Yemekleri
Görüntülenme Sayısı : 687    Eklenme Tarihi : 14 Mart 2018 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 15 Mart 2018 Perşembe