­ KUYU KEBABI (TAK TAK KEBABI) | Kültür Portalı

Kuyu Kebabı (Tak Tak Kebabı) - İzmir

Kuyu Kebabı (Tak Tak Kebabı) İzmir’in Tire İlçesi'ne has bir lezzettir. Tire çarşısında bu kebabı yapan birkaç işletme vardır. Zeminden aşağıda kuyu şeklinde yapılan tandıra bütün bir kuzunun geceden asılarak yavaş yavaş, sabaha kadar odun ateşinde kızartılması ile hazırlanan bir kebap şeklidir. Kuyu kebabı ya da tak tak kebabı olarak adlandırılan bu kebabı Tire’de sabah saat 05.00 ile 09.00 arasında yemek mümkündür. Sabah çok erken saatte hazır olup hemen tüketildiği için daha geç saatte bu kebabı bulmak mümkün değildir. Kebap servis edilmeden önce, kuzu kızartılırken tandıra süzülen yağdan yapılan pirinç çorbası servis edilir. Ardından özel hazırlanmış tandır pidesi üzerinde kuyu kebabı ve yanında kekikle servis edilir.

Kaynak: İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün mutfak kültürü konulu alan araştırmalarından derlenmiştir.

İzmir Geleneksel Mutfak

Görüntülenme Sayısı : 24668    Eklenme Tarihi : 27 Şubat 2013 Çarşamba    Güncellenme Tarihi : 22 Ağustos 2023 Salı